Music Show-k
2015. április 15. írta: Pzkpfw

Music Show-k

A music show egy igazi fangirl számára olyan, mint az egyszeri KDNP szavazónak a vasárnapi miselátogatás. A helyzet hasonló a szocialista éra heti TV programjához. Hétfőn nincs adás, viszont az összes többi napon megy a promóció. 

Kedd: SBS MTV - The Show - 20:00 KST (13:00)
Szerda: MBC Music - Show Champion - 19:00 KST (12:00)
Ezt ma speciel az EXO nyerte: exowon.png


Csütörtök: Mnet M! Countdown - 18:00 KST (11:00)
Péntek: KBS Music Bank - 18:30 KST (11:30 ismétlés 19:00)
Péntek Arirang Simple K-POP - 9:00 KST
Szombat: MBC Show! Music Core - 15:50 KST (8:50)
Vasárnap: SBS Inkigayo - 13:15 KST (6:15)

KST = Korean Standard Time. Zárójelben a magyar időt írtam nyári időszámítás szerint. Koreában nem állítgatják az órát fél évente, így nyáron 7, télen pedig 8 órával vannak előttünk.

Ez eddig mind szép és jó, de hiába is nyomkodja bárki a UPC mediabox távirányítóját, még a Gold csomag több száz csatornája között sem található meg egyik sem. (A Szlovák T-com-nál és a Román UPC-nél persze van KBS, úgyhogy ezúton is csókoltatom a magyar leányvállalataikat.)

Ilyenkor jön a magic word: Ottoke

Nem kell aggódni, van megoldás. Internetes stream. Bár nem tökéletes (lagos, bekockásodik) de néha egésszen élvezhető minőségben jön.

Kezdjük a hivatalosakkal:

Show Champion: A lista tetején a mai dátumú liknet kell kiválasztani. A többi a régi epizódokra mutat.

M! Countdown: Elméletileg 720p gyakorlatilag 480p se, de legalább van. Nem kell meglepődni, ha azt irja már az elején, hogy commercial break, mert az a reklámszünet, amit nem streamelnek. Időnként kicsit lemaradnak és a reklámból látunk egy percet, majd azt követő fellépésból pont ennyit nem. :)

KBS World TV: A hivatalos YouTube csatornán 0-24-ben megy a KBS World adása igaz csak 480p de legalább nem hazudnak. A csatornánál a heti TV műsor is ki van rakva, ráadásul az időzóna is álltíható. Hihetetlenül felhasználó barát....lenne, de nem mindíg jön be az oldal.

Arirang Simple K-POP: A weboldalukon az ON-AIR majd TV re klikkelve nézhető online.

Show! Music Core: Az M! Countdownhoz hasonlóan, ez a stream is csak a show ideje alatt működik, de legalább 720p-ben. Ugyanez az MBCkpop csatornán is kint van.

SBS Inkigayo: Hivatalos SBS stream.

Persze, nem minden TV társaság ilyen jófej. Sőt! A többi csatorna inkább vadászik a streamerekre, szóval a lenti listából időnként eltünnek linkek, de szerencsére 1-2 héten belül újak jönnek helyettük.

SBS MTV: 0-24 -ben streamelik és egész jó a minőség. Hivatalos stream-ek: http://v.tudou.com/theshow
http://vod.sbs.co.kr/onair/NeTVOnAir_1_0_0_10.swf?url=http://sbsplayer.sbs.co.kr/OnAir/env/MTV.xml?controlSetting=YYYYYYNNY
Friss: http://cn.itver.cc/sbs-mtv/
Friss: http://v.laifeng.com/159

K-popstream:  Ez egy link gyüjtőhely, több shownak a linkje is ott van, de sok köztük a halott link. Érdemes felíratkozni a twitter csatornájukra, mert stream előtt mindig elküldik a működő linkeket. (@kpop_stream) Twitter account úgyis kötelező minden fangirlnek. Majd később kitérek rá miért. :)

Hallyukstar: Ez egy thai oldal, elég komplett linkgyüjteménnyel.

OLWEB TV: Internet Explorer alól működik normálisan és a VLC playert kell felinstallálni, hogy a plugin működjön. Van saját letölthető kliense, ami azért is jobb, mert nincs telepakolva reklámmal. Itt is sok a halott link, de 4-7 lehetőség van csatornánként szóval jó esellyel találunk egy működőt közötte.

tv-online: Az olwebhez hasonló, de talán picit jobb minőségben. Kliense nincs, de bármilyen web böngészőből tökéletessen használható.

KGP700 csatornái (általában mindent streamel) twitter accountja: @kgp700 

http://vaughnlive.tv/kgp701
http://www.ustream.tv/channel/kgp756  <-- Javasolt
http://reall.tv/kgp720 <-- Javasolt 2
http://reall.tv/kgp700
https://streamup.com/kgnhd-world
http://www.douyutv.com/kgp701
http://www.uvlog.com/channel/view/kgp700-5755

Egyéb streamek:
huomaotv.com/live/1821
http://tv.idol001.com/bangtan.html
laifeng.com/159
http://www.douyutv.com/exolive
http://www.zhanqi.tv/keway
http://tv.idol001.com/sosi.html
http://tv.idol001.com/infinite.html
http://www.kktv5.com/86312365
http://www.olweb.me/sbs-korea

http://tv.exitoostore.com/2014/03/tv-online-knn-sbs-v2.html?m=1#.VeKilX3FXE3

https://streamup.com/kpophenry

http://www.laifeng.com/159

FRISSÍTÉS - Ez az oldal a legtöbb koreai csatornát streameli. Bal oldalon kell a menüből választani. Ha nem jön be vagy lagol, akkor a more és lefelé mutató nyílra kattintva több lehetőség közül lehet választani. Amikor az ustream, youtube és streamup linkek nem mennek, akkor ez a javasolt stream. 0-24-ben megy, közepes minősében. AQSTREAM.

 

Hirtelen ennyi. Van még pár link amiket tesztelek, amint kiderül, hogy megbízhatóan működnek, frissítem a bejegyzést és belerakom. Szóval érdemes néha visszanézni.

Ha valakinek kérdése van, vagy segítségre van szüksége, lent a komment dobozban jelezze. Szivesen segítek.

 ------------------------------------- A poszt rendszeressen frissül az újabb linkekkel! ---------------------------------

A bejegyzés trackback címe:

https://ottoke.blog.hu/api/trackback/id/tr637370436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása