Hírmorzsák 170315
2017. március 15. írta: OttokeBlog

Hírmorzsák 170315

EXID comeback a láthatáron. Április 10.-én egy mini albummal jönnek ki. A csapat csak 4 tagú lesz, mert Solji még nem gyógyult ki a pajzsmirigy problémáiból, így ő pihen.

A Laboum is jön áprilisban az új albumával.

YG is elküldi a fiait pénzt keresni. Jön a Winner áprilisban, az iKON pedig jövő héten kezdi el forgatni az új videóklipjét.

ex-Winner Taehyun is tervezi a szóló albumát. Majd megjelenés után, ha valaki még egyszer rosszat mer mondani róla, azt bepereli. Komolyan.

Ex-YG, ex-2NE1 Minzy is készülődik a szólójával. A Sisters Slum Dunk nézettségét ki kell használnia, ha fenn akar maradni ebben a gyilkos versenyben.

-------------------

Suzy és a JYP Entertainment tárgyalásokat folytatnak a hosszabbításról. A légkör pozitív így valószínűsíthető, hogy Suzy marad. Mivel ő a JYPE második legnagyobb pénztermelője, így JYP nem igazán engedheti el főleg, hogy a 2PM is kiesik most 2 évre. 

------------------

Az Indonesia Korean Business Summit megnyitóján Lee Soo Man mondott beszédet, amiben megemlítette, hogy hamarosan megkezdődnek az Indonéz meghallgatások az NCT Indonesia és NCT Asia csapatokhoz.

 ------------------

A T-ARA vs Hwayoung botránynak sincs még vége. Ezúttal a T-ARA kiszolgáló személyzete szólalt meg. A fodrász elmondta, hogy őket csak "samponnak" hívta Hwayoung. A személyzet egyébként a Jenny House szalont jelenti. Ez egy VIP fodrászat csak hírességeknek. Hwayoung persze állítja, hogy a fodrász Hyomin nagy haverja úgyhogy a szava nem mérvadó, de ekkor a Dispatch mintegy nehéz lovasság berobogott pár fotóval, amely bizonyítja, hogy Hwayoung lába valóban nem volt eltörve, csak megjátszotta, hogy ne kelljen fellépnie.
Apropó, amikor kirúgták a teljes személyzet panaszkodott rá. 19 ember: 5 stylist, 7 fodrász kozmetikus, 5 manager és 2 csapat manager. 
Hwayoung számára egyre szűkül a tér. Ha így folytatódik a színésznői karrierje is kérdésessé válik. Bár elég gazdag és befolyásos családból való (ezért is nyomták be a T-ARA-ba) kérdéses, hogy ezek után visszavág, csöndben marad vagy átadja a család ügyvédjeinek az ügyet.
--------------------

 Immáron a harmadik idol borul ki az SNS-én elpanaszolva a kiadóval történt viaskodását. Kezdte Henry, majd Eric Nam, most pedig Amber volt a soron következő. Instagram-mon kifakadt, hogy mindent magának csinál, mégis mindig figyelmen kívül hagyják vagy elutasítják. Eddig türelmes volt, de most már mentálisan és fizikálisan is belefáradt. Meghúzta a vonalat és nincs tovább.
Csapattársa Luna írt neki egy bátorító hozzászólást és később a rajongókat is megnyugtatta, hogy nem kell aggódni, nem lesz baj az F(x)-el.
---------------------

I.O.I Kim Sohye,  beperelt 11 embert rágalmazásért. Közülük egyet már le is tartóztatott a rendőrség. Nem mellesleg kapott egy filmszerepet is. Ha ügyes lesz, sínen lehet a színésznői karrierje is. 

---------------------

 Az Oh My Girl is készül a comebackre. Videóklip forgatás közben kigyulladt a forgatási helyszín, de gyorsan eloltották a tüzet és senki sem sérült meg. A forgatást is tudták folytatni, szóval olyan nagy tűz nem lehetett.....vagy a klip második fele poszt-apokaliptikus környezetben játszódik. :)
Egyik tagjukat nélkülözniük kell, mivel JinE még mindig anorexiás problémákkal küzd, így pihen.

Twice Jihyo is kispadra került térdsérülés miatt. Még szerencse, hogy vasárnap volt a good bye fellépésük így nyugodtan pihenhet a main vocalist. Ki énekelne vagyis lipsyncelne amúgy? :)

Még mindig Twice. Kikerült egy kedves közös fotó Mina-ról és GOT7 Bam Bam-ről. JYP megerősítette, hogy a fotó igazi, de ők csak kollégák. Dongsaeng-Oppa mi? :)
Azóta a Mina fanboyok szivárognak el a fancaféból. Mivel mindkét tag külföldi, így túl nagy dolog nem lesz belőle.

--------------

A YG Entertainment új fiúcsapatot fog debütáltatni júliusban. Nagyon megirigyelhették az NCT Dream sikerét, mert a csapat egyik tagja a Kpop Start 2 résztvevője Bang Yedam lesz, aki 16 éves. A többi tag is 15-17 év között lesz.

Netizenek eléggé kibuktak. Nem az új csapattal van bajuk hanem, hogy a Winner-t és az iKON-t sem tudja normálisan menedzselni a YG.

------------

Top 4 kiadó 2016-os eredményei:

Kiadó Bevétel Nyereség/veszteség Nettó nyereség
SM E 349,8 Mrd Won (~87 Mrd Ft) 20,7 Mrd Won 4 Mrd Won (~1 Mrd Ft)
YG E 321,8 Mrd Won (~80 Mrd Ft) 31,9 Mrd Won 14 Mrd Won (~3,5 Mrd Ft)
FNC E 91,4 Mrd Won (~22 Mrd Ft) -2,51 Mrd Won -6,34 Mrd Won (~1,5 Mrd Ft)
JYP E 73,6 Mrd Won (~18,2 Mrd Ft) 13,8 Mrd Won 8,48 Mrd Won (~2,12 Mrd Ft)

 

Sokan feltehetitek a kérdést, hogy mégis hogyan olvadt el az SM és a YG bevétele annyira, hogy a jóval kisebb JYP nettó nyereségben ugyanott van. Nos mindkét óriás cég elég jelentős ingatlan és egyéb befektetéseket eszközölt, amik költségként jelentkeznek és lecsökkentik a nyereséget. JYPE nem épített új épület komplexumokat, így neki megmaradt ez a pénzmennyiség. Kell is neki tartalékba.

-------------

Comeback Highlight (B2ST). Ők nagyon rosszul jártak a név váltással. Megjelenés után a B2ST azonnal trendingelni kezdett a Melon-on, de hiába keresték őket a régi név alatt. Az új név Highlight. Ez még csak egy előzetes kiadás a jövő héten megjelenő albumról, de ezzel is sikerült rögtön 4 charton is megszerezni az első helyet.

 GOT7 - Never Ever
Nekik annyira nem sikerült jól ez a comeback mint a Highlight-nak. Csak 2 charton sikerült az első helyet megszerezniük, ellenben a CD eladásaik nagyon jók. (lejjebb)

 Secret  Hyoseong - Dangerous

LOONA 1/3 - Love & Live

------------

Hanteo eladások:

Lovelyz - 35 900
Red Velvet - 51 000
B.A.P - 24 000
Taeyeon - 97 000
Gugudan - 18 000
GFriend - 27 800
NCT Dream - 37 600
BtoB - 53 700
GOT7 - 105 000

 ---------------

A TS entertainment a csőd szélén táncol. A munkásainak (kb 30 fő) 2 hónapos késéssel fizet. A decemberi fizetést február elején utalták. A dolgozóktól elvárják, hogy saját pénzen fedezzék a céges kiadásokat, amiket jóval később a cég elszámol és kifizet. A koreai törvények szerint a fizetést 14 napon belül kell a munkaadónak átutalnia.
Egyik menedzser elpanaszolta, hogy 6 napon keresztül napi 20 órás műszakkal keresett 1,3 millió won-t vagyis kb 330 000 Ft-ot. Ettől kb 15%-al keres többet egy bolti eladó normál munkarendben.

--------------

Fotók: A Casio megint zseniális fotó sorozattal áldott meg minket. LINK

CasioYuriCasioPany

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ottoke.blog.hu/api/trackback/id/tr3912340361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása