SuperStar SMTown
2015. május 08. írta: OttokeBlog

SuperStar SMTown

Gondolom hallottatok már az SM ritmus játékáról a SuperStar SMTownról.

chanyeol.jpgAmit itt épp Chanyeol ajánlgat nekünk

Ez egy alap játék minden kpop fan számára (legalábbis annak, aki nem utálja az SM előadóit). Ha emlékeztek még a Guitar Hero nevű játékra, akkor ismerős lehet mi is az a ritmus játék. Ez olyasmi, csak gitár helyett az érintőkijelzőt kell az ujjainkkal tapicskolni. Ebből rögtön ki is található, hogy a játék mobiltelefonokra és tablet PC-kre íródott. Hogy gyorsan el tudjátok képzelni itt egy videó a játékról amint épp a fent reklámozott EXO - December-t játszák normál módban:

 

A játék elérhető iOS-re és Androidra is (Windows Phoneosok ebből [is] kimaradnak). Ha most gyorsan rákerestek akár AppStoreba akár Playen bizony nem fogjátok megtalálni, mert a játék csak koreából elérhető. Hát akkor...Ottoke?

Persze van megoldás mindkét esetre.

Android

Hivatalos PLAY link.

Két lehetőségünk van. Az első ami nem javasolt, hogy interneten rákeresve valahonnan letöltjük az alkalmazás .apk file-át, kikapcsoljuk a biztonsági ellenőrzést androidból és felinstalláljuk. Mivel nem bízhatunk meg abban, hogy garantáltan megpiszkálás és vírusmentes a letötött állomány, így inkább ezt hanyagoljuk. Arról nem is beszélve, hogy minden nagyobb frissítésnél fel kell túrnunk a netet, hogy új verziót találjunk, mert nem frissíti be magát.

Másik megoldás, hogy letöltjük a QooApp nevű alkalmazást. Innen megbízható módon lehet telepíteni a SuperStar SMTownt. Az installálás lépései:

Fontos, Android 4.1 vagy újabb verzióval kell rendelkeznünk, azon kívül nem árt ha combos is a telefonunk/tabletünk. 4x1,2 Ghz prc+1GB RAM ASUS tableten vagy 2x1,7Ghz proc+1GB RAM telefonon elég. 

  • Először a QooApp alkalmazást telepítjük. Az .apk megtalálható az oldalukon: http://blog.qoo-app.com/
    Klikk a jobb felső sarokban ezen az ikonon,qooappgomb.JPG majd mentés.
  • Ezután engedélyezni kell az ismeretlen forrásból telepítést, felmásolni a .apk filét és elindítani a telepítést. Erről itt egy leírás (pdf file). a QooApp egy megbízható alkalmazás, rengetegen használják, probléma nélkül. Ez gyakorlatilag egy másodlagos AppStore. Olyan mint pl az Amazon saját alkalmazásboltja. Én fél éve használom 2 készüléken probléma nélkül.
  • Ha sikerült felinstallálni, akkor indítsuk el. Figyelem, ne felejtsük el újra letiltani az ismeretlen forrásból telepítést.
  • QooAppson belül ugyanúgy lehet keresni és installálni mint Play store-on belül. Rákeresünk a Superstar SMTown névre és már mehet is a telepítés. QooApp másik előnye, hogy amikor a SS SMTown kiírja, hogy frissítés szükséges töltsd le újból a Play Áruházból, akkor elég QooAppsban újra rámenni, és megnyomni az update gombot.    

Apple iOS

AppStore link.

QooApp nem létezik Apple iOSre, de itt igazán nincs is rá szükség. (Mivel iOS 6.0-n nem fut, így nem tudtam letesztelni, csak leírom, hogy kell).

1. Menj a “Beállítások”-ba
2. Menj a “iTunes és App Store”-ba
3. Apple ID megtekintése (lehet hogy jelszót is kér)
4. Menj a “Country/Region” opcióba és állítsd át Dél-Koreára (a lap alján kell lennie így néz ki “대한민국”).
5. Klikkelj a “Next”-re majd utána az “Agree”-re, hogy elfogadd a licensz feltételeket.
6. Írj be egy véletlenszerű dél-koreai címet (pl rákeresel egy szöuli szállodára és azt beírod)
7. Az iTunes App Store mostmár átváltott dél-koreára.
8. Keress rá az “SuperStar SMTOWN” -ra és installáld föl.

Mára ennyi. Hamarossan írok egy postot magáról a játékról is.

Források: OneHallyu

A bejegyzés trackback címe:

https://ottoke.blog.hu/api/trackback/id/tr717443606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása